Ons Team

Langerak Van Roest Advocaten heeft een deskundig en ervaren team van advocaten, dat alle rechtsgebieden in de commerciële advocatuur beslaat.

Marc Langerak, partner

Marc Langerak studeerde in Utrecht Nederlands Recht in twee afstudeerrichtingen: Privaatrecht en Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht. Daarnaast rondde hij de postacademische specialisatieopleiding Corporate Transactions aan de Grotius Academie af. Sinds 1998 is hij werkzaam als advocaat in de commerciële rechtspraktijk. Vanaf 2007 was hij partner bij een Utrechts advocatenkantoor. In 2014 richtte hij samen met Huibert-Jan van Roest het huidige kantoor op.

Heeft u bijstand nodig in onder meer geschillen rondom (commerciële) contracten, vastgoed en ondernemingsrechtelijke kwesties? Dan kunt u terecht bij Marc.

Huibert-Jan van Roest, partner

Huibert-Jan van Roest studeerde in Utrecht, met als afstudeerrichting Recht & Onderneming. Als ondernemende student runde hij in zijn studententijd al een bedrijfje in juridisch advies rond web-based businesses. Vervolgens maakte hij de stap naar de advocatuur. Na een periode bij een Utrechts advocatenkantoor, zette hij in 2014, samen met Marc Langerak het huidige kantoor op.

Met vragen over arbeidsrecht en ondernemersgeschillen moet u bij Huibert-Jan zijn. Als liefhebber van het debat houdt hij ervan om in de rechtszaal te staan, maar een goed onderhandelingsresultaat buiten de rechtszaal om geeft hem net zoveel voldoening.

ONZE WERKWIJZE

Langerak Van Roest Advocaten vindt dat iedereen moet doen waar hij goed in is. Dat levert de meeste positieve energie en successen op. Ondernemers moeten dus vooral doen waar ze goed in zijn, namelijk ondernemen. Alle afleiding van uw core business in de vorm van juridische vraagstukken nemen wij graag bij u weg. Zodat u kunt doen wat u het liefst en het best doet. En wij wat wij het liefst en het best doen.

Langerak \ Van Roest Advocaten is ervan overtuigd dat vernieuwing de schakel is tot succes in de huidige samenleving. Dat geldt voor u als ondernemer, en voor ons als advocaat en adviseur. Vernieuwing kan zitten in een nieuw product, maar ook in een werkwijze, samenwerkingsconstructie of onverwachte procesgang. Wij zoeken altijd naar nieuwe wegen om u van het beste advies te voorzien.

Langerak \ Van Roest Advocaten is er om ondernemers te helpen juridische problemen op te lossen en te voorkomen. Wij zoeken altijd naar de meest effectieve en efficiënte aanpak van uw vraag of probleem. Creativiteit en maatwerk staan daarbij voorop.

Schakel onze hulp in bij uw juridische problemen.

Ons kantoor kenmerkt zich door:

Vertrouwen als basis

De basis voor succes in juridische zaken is vertrouwen. We vinden een duurzame relatie tussen cliënt en advocatenkantoor dan ook heel belangrijk. Wij vertrouwen onze cliënten in het doen van hun business en zij kunnen op ons aan voor de correcte juridische adviezen en afhandeling van zaken. Dit betekent onder meer: afspraak is afspraak en uiterste zorgvuldigheid en discretie in onderzoek, analyse, advies en juridische afhandeling van zaken.

Praktisch en concreet

We zetten onze tanden graag in abstracte, complexe vraagstukken die vragen om creatieve oplossingen. We hebben de focus daarbij liever op de mogelijkheden, dan op onmogelijkheden. We houden van praktische en concrete adviezen, zodat u zelf de goede keuzes kunt maken bij het runnen van uw bedrijf. Heeft u een vraag op een terrein waarin wij niet thuis zijn, dan verwijzen we u graag naar een collega uit ons netwerk.

Zakelijk mensgericht

Bij het oplossen van een conflict streven we ernaar om hard te zijn op de inhoud en zacht op de persoon. Een stevige inhoudelijke aanpak sluit een goed gesprek met uw wederpartij niet uit. Er zijn meerdere wegen naar een oplossing.

Financieel transparant

Behalve van effectief adviseren en procederen houden we van efficiëntie in ons werk en van heldere financiële afspraken voor alle partijen. We staan hierbij open voor vernieuwende samenwerkingsconstructies.

Internationale samenwerking

Langerak Van Roest Advocaten is de Nederlandse partner binnen internationale organisatie “E-Iure”, een netwerk van advocatenkantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, India en Australië. Binnen deze organisatie wordt actief samengewerkt en kennis gedeeld, zodat Langerak Van Roest Advocaten daarmee haar cliënten ook in de internationale praktijk meerwaarde kan bieden.

GESCHIEDENIS

De oorsprong van Langerak en Van Roest Advocaten ligt logischerwijs in de samenwerking tussen Marc Langerak en Huibert-Jan van Roest, die al jaren als juridisch team functioneerden binnen de commerciële advocatuur. Op 1 oktober 2014 richtten zij hun eigen kantoor op dat zij vestigden in Utrecht.

Groot & Klein

 

We behandelen alle kleine en grote zaken binnen deze rechtsgebieden en schuwen een complexe juridische uitdaging met grote (internationale) belangen niet, maar daarnaast staan we ook zo nu en dan een particulier bij. We kennen het spel als geen ander. In alle zaken is Langerak \ Van Roest Advocaten “advocaat op maat”, scherp, to-the-point, strijdvaardig en snel. We voelen ons thuis in de rechtbank en gaan een stevige strijd in de rechtszaal niet uit de weg. We bedenken graag verrassende processtrategieën waardoor we geschillen snel, effectief en (kosten)efficiënt kunnen oplossen. Als een oplossing buiten de rechtbank om tot de mogelijkheden behoort zijn we graag bereid om namens u een onderhandeling aan te gaan.

Focus op Ondernemers

 

Het grootste deel van onze cliënten is ondernemer. Zij worden regelmatig geconfronteerd met vraagstukken op het gebied van aansprakelijkheid en contracten. Wij staan onze cliënten bij op het gebied van het arbeidsrecht, het vastgoed/ en bouwrecht, het ondernemingsrecht, het insolventierecht, en binnen de logistieke praktijk. Hoewel we een Utrechts kantoor zijn, kijken we verder dan onze stads- en landsgrenzen. We mogen zowel Nederlandse als internationale ondernemingen tot onze klantenkring rekenen. Samenwerkingen met buitenlandse cliënten en (advocaten)kantoren zijn onderdeel van onze dagelijkse praktijk.